top of page

Fri, 09 Nov

|

Verkadefabriek

MADAM KOO - Kameropera - November Music

https://novembermusic.net/programma/diamantfabriek-koo

Se ha cerrado la posibilidad de registrarse
Ver otros eventos

Horario y ubicación

09 Nov 2018, 19:00

Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45, 5211 VD 's-Hertogenbosch, Países Bajos

Acerca del evento

In tijden van wantrouwen en angst kan kunst soelaas en reflectie bieden. De Noors-Nederlandse regisseur Ingrid Askvik en de Turks-Nederlandse componiste Meriç Artaç maken een absurdistische kameropera over de zoektocht naar vertrouwen in een wankele wereld. Met hun nieuwste voorstelling voor het Amsterdamse muziektheatergezelschap Diamantfabriek verwijzen ze naar de huidige angstcultuur in Europese steden en Turkije. Hun kameropera Madam Koo gaat over het afbrokkelende vertrouwen tussen mensen en groeiende angst terwijl we in een van de veiligste perioden in de geschiedenis leven.

Madam Koo is geïnspireerd op het boek De Beethovenstraat met verhalen van Duits-joodse vluchtelingen die zich er in 1933 vestigden en getuigenissen over ‘Tramhalte Beethovenstraat’ vanwaar tijdens de Tweede Wereldoorlog 18.000 joodse bewoners werden gedeporteerd. De manier waarop mensen toen over deze vluchtelingen spraken, vertoont verontrustende gelijkenissen met de hedendaagse vluchtelingendiscussie, aldus de makers.

In de opera ontmoeten we mensen met verschillende culturele achtergronden en gewoontes die buren van elkaar zijn. In de opera staan drie karakters centraal: Madam Koo, Mr. Oak en het buurmeisje Miku. Hoofdrollen zijn weggelegd voor sopraan Ekaterina Levental (Koo), bariton Mattijs van de Woerd (Oak) en performer Maartje Goes (Miku).

Componiste Meriç Artaç, studente van Peter-Jan Wagemans en René Uijlenhoet, en regisseur Ingrid Askvik werkten eerder succesvol samen aan de voorstelling Zonderland van het Amsterdamse theatergezelschap Diamantfabriek. Sinds juni 2016 is Meriç Artaç artistiek leider van het AKOM ensemble. Ze werkte eerder al samen met het Asko|Schönberg en Doelen Ensemble. De Diamantfabriek richt zich op de ontwikkeling van muziektheater, kleinschalige opera en nieuwe hedendaagse muziek.

Compartir este evento

bottom of page