top of page

Sat, 03 Nov

|

CC Amstel

MADAM KOO - Wereldpremière - Kameropera

https://ccamstel.nl/programma/madam-koo/

Se ha cerrado la posibilidad de registrarse
Ver otros eventos

Horario y ubicación

03 Nov 2018, 20:30 – 21:30

CC Amstel, Cullinanplein 1, 1074 JN Amsterdam, Países Bajos

Acerca del evento

Diamantfabriek presenteert nieuwe kameropera Madam Koo van de jonge Turks-Nederlandse componiste Meriç Artaç en regisseur Ingrid Askvik.

Op zaterdag 3 november 2018 vindt de wereldpremière plaats van de kameropera Madam Koo in het nieuwe theater CC Amstel in Amsterdam-Zuid. Voorafgaand aan de première vinden er eveneens twee try-outs plaats in CC Amstel. Op 9 november 2018 wordt Madam Koo uitgevoerd tijdens Festival November Music in De Verkadefabriek in Den Bosch en op 21 december 2018 in De Toneelschuur in Haarlem.

Componiste Meriç Artaç en regisseur Ingrid Askvik maken een absurdistische kameropera over de zoektocht naar vertrouwen in tijden van wantrouwen en angst. Met hun nieuwe voorstelling Madam Koo verwijzen ze naar de terreuraanslagen en huidige angstcultuur in Europese steden en Turkije, het geboorteland van componiste Meriç Artaç. De willekeurigheid van Europese terreuraanslagen roept angst op in de samenleving. De vaagheid van deze dreiging verergert die angst, want hoe kunnen we ons verdedigen als we niet weten tegen wie of wat? Madam Koo gaat over het afbrokkelende vertrouwen tussen mensen en groeiende angst terwijl we in een van de veiligste perioden in de geschiedenis leven.

Ingrid Askvik en Meriç Artaç werkten eerder samen in 2016 toen zij als nieuwe talenten in opdracht van de Diamantfabriek de kleinschalige muziektheatervoorstelling Zonderland maakten. Met Madam Koo maken Artaç en Askvik voor het Amsterdamse productiehuis een moderne opera met humor, brutaliteit, fantasie en poëzie, waarbij ze samenwerken met scenograaf Koen Steger en kostuumontwerper Rosemarie Allaert. De uitvoering van Madam Koo ligt in handen van drie solisten Ekaterina Levental, Mattijs van de Woerd en Maartje Goes, actrice Eva van der Post en het AKOM Ensemble.

Componiste Meriç Artaç neemt een bijzondere plaats in in de hedendaagse muziek. Haar klanktaal is expressief en lyrisch en zij heeft de gave om haar personages compositorisch op een unieke manier vorm te geven. Het werk van regisseur Ingrid Askvik is interdisciplinair. Zij maakt associatieve voorstellingen, altijd in nauwe samenwerking met de spelers en het artistieke team.

Speeldata in 2018

1 november 2018, 20.30 uur Try-out

Locatie: CC Amstel, Amsterdam

2 november 2018, 20.30 uur Try-out + nagesprek met makers

Locatie: CC Amstel, Amsterdam

3 november 2018, 20.30 uur Wereldpremière

Locatie: CC Amstel, Amsterdam

Compartir este evento

bottom of page