top of page
Agathe Cello Duo – CELLO van&voor
Agathe Cello Duo – CELLO van&voor

vr 15 jul

|

Batavierhuis - Rotterdam

Agathe Cello Duo – CELLO van&voor

Muziek van en voor cellisten. Ontdek de Cello Masters aller tijden en luister naar twee nieuwe originele werken.

Registration is closed
See other events

Horario y ubicación

15 jul 2022, 20:15 – 21:30

Batavierhuis - Rotterdam, Pieter de Hoochweg 108, 3024 BH Rotterdam, Países Bajos

Acerca del evento

CELLO by&for is het nieuwe programma van het Agathe Ensemble, waarin de cello en de cellisten centraal staan.

De combinatie van 2 cello's in de afgelopen 300 jaar is grotendeels uitgebuit door de uitvoerders zelf, die als geen ander wisten hoe ze hun instrument op de mooiste en meest fascinerende kunnen spelen. Met dit programma verkent het Agathe Cello Duo de muziek van oude cellomeesters als S. Lee, G. Cervetto, D. Popper en F. Grützmacher. De geselecteerde muziekwerken, oorspronkelijk gecomponeerd voor Cello Duo, laten ons hun eigen unieke benadering van het instrument horen, hun emoties, humor en virtuositeit.

Daarnaast zullen de artiesten ook hun persoonlijke visie op het instrument presenteren, met 2 nieuwe originele werken die ze zelf hebben gecomponeerd, gezamenlijke op verschillende Europese volksmuziektradities.

Agathe Ensemble is een collectief van strijkers met als doelmuziek voor strijkers in allerlei kamermuziek uit te brengen. Uit dit ensemble ontstaat het Agathe Cello Duo, bestaande uit Iván Nogueira en Pau Marquès. Een mooie en compacte combinatie, waarbij beide spelers gelijke rollen kunnen spelen door continu melodieën van baslijnen uit te wisselen. Twee cellisten die in gesprek gaan, die elkaar kunnen uitdagen en inspireren.

-----------------------------------

CELLO by&for is het nieuwe programma van het Agathe Ensemble, waarin de cello en de cellisten centraal staan.

De combinatie van 2 cello's in de afgelopen 300 jaar is grotendeels uitgebuit door de uitvoerders zelf, die als geen ander wisten hoe ze hun instrument op de mooiste en meest fascinerende manieren moesten bespelen. Met dit programma recenseert Agathe Cello Duo de muziek van oude cellomeesters als S. Lee, G. Cervetto, D. Popper en F. Grützmacher. De geselecteerde muziekwerken, oorspronkelijk gecomponeerd voor Cello Duo, laten ons elk hun eigen unieke benadering van het instrument, hun emoties, humor en virtuositeit voelen.

Daarnaast zullen de artiesten ook hun persoonlijke visie op het instrument presenteren, met 2 nieuwe originele werken die ze zelf hebben gecomponeerd, geïnspireerd door verschillende Europese volksmuziektradities.

Agathe Ensemble is een collectief van strijkers met als doel kamermuziek voor strijkers in allerlei bezettingen uit te brengen. Uit dit ensemble ontstaat het Agathe Cello Duo, bestaande uit Iván Nogueira en Pau Marquès. Een mooie en compacte combinatie, waarbij beide spelers gelijke rollen kunnen spelen door continu melodieën of baslijnen uit te wisselen. Twee cellisten die elkaar kunnen uitdagen, uitdagen en inspireren.

Opstelling: 

Iván Nogueira: 

Cello Pau Marquès: Cello

Compartir este evento

bottom of page