top of page
Agathe Ensemble Strijktrio - Ora e Musica
Agathe Ensemble Strijktrio - Ora e Musica

zo 16 sep

|

Ora e Musica

Agathe Ensemble Strijktrio - Ora e Musica

Listening to a concert while having an Italian dinner sounds like a fantastic combination!

Se ha cerrado la posibilidad de registrarse
Ver otros eventos

Horario y ubicación

16 sep 2018, 19:00 – 19:30

Ora e Musica, Jansstraat 70, 2011 RW Haarlem, Países Bajos

Acerca del evento

Het Agathe Ensemble is een nieuwe, internationale groep strijkers bestaande uit professionele musici. Het zijn talentvolle jonge musici die op het hoogste niveau zijn opgeleid. Zij zijn samengekomen om hun passie voor de kamermuziek met elkaar en anderen te kunnen delen.

Het klassieke repertoire voor kamermuziek is zeer uitgebreid, en veel van deze prachtige muziek wordt maar zelden live uitgevoerd omdat er uitzonderlijke bezettingen nodig zijn. Het Agathe Ensemble streeft ernaar om alle goede soorten klassieke kamermuziek uit te brengen in verschillende bezettingen; van duo’s, trio’s tot sextets en octets, alles is mogelijk!

Door deze verschillende bezettingen wil het ensemble een groter en breder publiek bereiken, en tevens een spannend en divers repertoire ontsluiten.

De naam “Agathe Ensemble” komt uit één van de werken van de componist Johannes Brahms. Zijn strijk-sextet opus 36 staat algemeen bekend als het “Agathe sextet”. Dit werk componeerde Brahms voor zijn geliefde Agathe von Siebold. Wij hebben ons ensemble naar haar vernoemd. Daarmee eren wij deze componist die door de eeuwen heen talloze musici heeft geïnspireerd.

Compartir este evento

bottom of page