top of page
Dialoog met Willm Pijper
Dialoog met Willm Pijper

vr 14 okt

|

Kunsthal - Rotterdam

Dialoog met Willm Pijper

Opening Tentoonstelling Roaring Twenties Rotterdam. Concert ihkv. "Willem Pijer, modernist in Rotterdam"

Horario y ubicación

14 okt 2022, 20:00

Kunsthal - Rotterdam, Museumpark, Westzeedijk 341, 3015 AA Rotterdam, Países Bajos

Acerca del evento

In het najaar 2022 wordt er in Rotterdam ruime aandacht besteed aan de componist en schrijver Willem Pijper (1894-1947), die geldt ook als een van de grondleggers van het modernisme in Rotterdam.

Pijper woonde het grootste deel van zijn uitgewerkt leven in Rotterdam. Van 1930, toen hij werd geproduceerd tot de eerste directeur van het Toonkunst Conservatorium tot zijn dood in 1947. Hij zorgt voor gedurende de jaren '30 voor de aansluiting van de stad bij internationale moderne tendensen.

Het Agathe Viool&Cello Duo (Hadewijch Hofland enIvan Nogueira) speelt samen met pianist Panos Gklistis. Ze zullen een dialoog rondom de componist Willem Pijper uitvoeren. Het zijn Rotterdamse musici die gestudeerd hebben aan het Rotterdams conservatorium, en zij willen graag deze muziek een plaats geven in de cultureel-muzikale agenda van deze stad. Het betreft een verdieping van de fundamenten van deze moderne, open, internationale, en avant-gardistische stad.

In de voorstelling "Dialogen met Willem Pijper" laten ze de muziek horen van werken van Willem Pijper en van componisten die een verbinding met Pijper hebben: Debussy, Ravel, en Jan van Gilse. Het publiek kan de muziek van Pijper in al zijn facetten, de ervaring de verbinding tussen zijn muziek en zijn invloed en nalatenschap.

In het laatste deel van het programma wordt er een georganiseerde improvisatie rondom fragmenten van composities van Pijper, in dialoog met ons als musici van het Rotterdam van nu ten gehore gebracht.

Compartir este evento

bottom of page