top of page
Dordt in Cello - On.Cello Tunes&Poems
Dordt in Cello - On.Cello Tunes&Poems

za 28 mei

|

een determinant

Dordt in Cello - On.Cello Tunes&Poems

On.Cello-tones&tunes (2021) is het eerste soloalbum van cellist Iván Nogueira. Samen met dichteres Marieke van Leeuwen komt On.Cello-Tones&Poems voort uit de behoefte om de verhalen en gevoelens binnen het album te vertellen, waarbij muziek en poëzie worden gecombineerd.

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken

Horario y ubicación

28 mei 2022, 14:15

een determinant

Acerca del evento

Aan.Cello-tonen&melodieën (2021)is het eerste soloalbum van cellist Iván Nogueira. Dit werk is voortgekomen uit de verkenning van de mogelijkheden en middelen van de cello binnen Keltische folkloristische stijlen. Samen met dichteres Marieke van Leeuwen,Aan.Cello-Tones&Gedichtenblijkt uit de behoefte om de verhalen en gevoelens te vertellen die in het album zijn opgevat, waarbij muziek en poëzie worden gecombineerd.

Iváns roots en muzikale achtergrond komen diep in dit werk terug. Je hoort de Keltische klanken van zijn thuisland Galicië (Spanje), Ierse jigs en reels, en klassieke en jazzinvloeden.

Marieke van Leeuwen, actrice, schrijfster, theaterregisseur en celloliefhebber, heeft een reeks gedichten geschreven geïnspireerd op deze muziek en alles wat ze vertegenwoordigt.

Omdat Galicië een Spaanse noordelijke regio is, heeft het zijn eigen kenmerkende karakter, cultuur, landschappen, natuur, muziek en dans, die muzikaal vertegenwoordigd zijn in elk van de 10 tracks. Alle nummers zijn gecomponeerd met de bedoeling een ervaring van polyfonie op een solocello te creëren en de klanken van andere volksinstrumenten te reproduceren, zoals: doedelzak, draailier, tamboerijn, harp, vocale muziek en de viool of volksviool.

In de voorstelling gaan muziek en gedichten hand in hand, om het publiek naar de, vaak vergeten, Keltische kant van Spanje te laten reizen.

Compartir este evento

bottom of page