top of page

ON.CELLOTones&Tunes

Keltisch, jazz en klassiek met een solo-instrument

Op cello. | Tonen &Tunes is mijn nieuwe ambitieuze soloproject, ontwikkeld tussen 2020 en 2021.

 

Het afgelopen jaar 2020 heb ik in retrosprectief kunnen kijken naar wat mij als mens en cellist fascineerde. Het heeft allemaal geresulteerd in mijn eerste solo-album met 10 nieuw originele tracks voor akoestische cello solo.

De cello als instrument heeft de belangrijkste en enige rol bij het ontstaan van dit muziekprogramma. De veelzijdigheid van de cello maakt het mogelijk om een breed spectrum aan stijlen en geluiden weer te geven, niet gebruikelijk in de klassieke traditie.

Mijn wortels en muzikale achtergrond worden diep weerspiegeld in dit werk. Je kunt de horen Keltische geluiden van mijn vaderland Galicië(Spanje), Iers reels en jigss, en klassiek en jazz- invloeden.

Op. Cello | Tones&Tunes werd opgenomen in februari 2021. De albumrelease vond plaats in april 2021 en de releasetour in NL heeft de steun gekregen van Fonds Podium Kunst. De muziek is zowel beschikbaar op streamingplatforms als als afysieke cd.

De transcripties van deze composities zijn zorgvuldig gemaakt zodat andere nieuwsgierige cellisten ermee kunnen experimenteren en plezier kunnen hebben. Mijn droom is om bij te dragen aan de verbreding van het cello-repertoire, en waarom niet, misschien komen sommige van deze stukken ook in de muziekstandaard van een andere cellist te staan! Grupo Beroly heeft de leiding gehad over de publicatie van het boek, dat te koop is op hunwebsite, evenals bij enkele muziekwinkels in Spanje en Nederland.

bottom of page